pjongen logo

 

55888888888888811111Home

P.Jongen belastingadvies
Tel : 045-7850109/ 06-19163881

info@pjongenbelastingadvies.nl

pjongen dpol
Welkom11 I 11Uw voordelen11 I 11Tarieven 11I 11Voorwaarden11 I 11Contact

Copyright © 2007 P.Jongen belastingadvies • Web-design by V.Meynders victoriameynders@live.nl

pjongen pol

Categorieën

pjongen strelkafgBelasting advies

pjongen strelkafgAdministratief advies

pjongen strelkafgKwaliteit staat voorop

pjongen strelkafgAangifte Omzetbelasting

pjongen strelkafgExtra opmerkingen

pjongen strelkafgChecklist benodigdheden

pjongen strelkafgFiscale Nieuwsflits

Actueel:
pjongen pol
pjongen pol

Het is augustus, een buur(t)man wist mij met emotionele ogen en een brok in de keel te vertellen dat zijn vrouw en hij het appartement gingen verkopen. Aangezien we een nieuwe hypotheek willen afsluiten en ik vorig jaar met prostaat kanker in het ziekenhuis heb gelegen is de levens  verzekerings-premie nu veel hoger. Nu kunnen we het niet meer opbrengen en zijn we genoodzaakt om het appartement te verkopen. Met tranen in zijn ogen kwam hij ‘vroegtijdig’ afscheid nemen.      
Ik vroeg hem of hij al een tweede geldverstrekker had geïnformeerd.

pjongen welkom 6
pjongen belasting 4
P.Jongen

Dat had hij nog niet. Mijn advies was dat hij minimaal bij drie geldverstrekkers informatie ging inwinnen. Dan heeft u tenminste nog drie keer een verschillend advies gehad. Verder wil ik u als u daar voor open staat even uw persoonlijke belasting situatie doorlopen.
Op deze manier kunnen we misschien de hogere maandlasten compenseren met een (voorlopige) belastingteruggave. De situatie van meneer en zijn vrouw zijn als volgende: Beiden zijn ze gedeeltelijk arbeidsongeschikt, door de verzekeringspapieren erbij te nemen en een kladblok wist ik binnen een kleine drie kwartier voor meer dan 3000,00 euro aan bijzondere aftrekposten te vinden. Ik wilde natuurlijk niet hun huidige belastingadviseur onder de gordel stoten, maar adviseerde deze meneer toch eventjes navraag te doen bij zijn eigen adviseur. Binnen een maand kreeg hij twee keer goed nieuws: De geldverstrekker zakte met zijn levensverzekeringspremie dus dit was heel goed nieuws. Verder wist hij mij te vertellen, dat hij van de belastingdienst een correctie had ontvangen voor 250,00 euro. Vind u het niet vreemd dat u ineens 250,00 euro terug krijgt doordat u ineens aan de bel gaat trekken? Ik vind dat sommige belastingsadviseurs zich teveel bij ‘gewoon invullen’ houden en zich niet de moeite nemen om echt naar de persoonlijke situatie van de mensen kijken. M.a.w. wel geld vangen en zorgen dat het is ingevuld en verder niks extra’s bieden. Of ze ‘declareren veel te veel’ en later zitten de mensen met de problemen om het weer terug te betalen. Persoonlijk ben ik van mening dat uw teruggave veel meer kan en moet zijn. Minimaal 1/3 van uw bijzondere aftrek kunt u terug krijgen, wat is daarop uw antwoord? Zijn antwoord: Vanaf dit jaar mag jij het voor ons gaan invullen. Daarop kreeg ik natuurlijk een glimlach op mijn gezicht. Graag zelfs en dan zullen we voor afgelopen jaar en voorgaande jaren maar meteen een kloppende correctie aanvraag indienen.
Is dit dan mogelijk was zijn vraag?

«Zowel bij de Belastingdienst als bij mij is niets onmogelijk, denk in mogelijkheden,
we vullen het vandaag nog in».

Mijn persoonlijke beweegredenen om persoonlijk advies te gaan geven:
terug . atrelka 8 atrelka 8 atrelka 8 PasalJongen Pascal Jongen
lees verder . atrelka 8 atrelka 8 atrelka 8
pjongen pol

  Aangifte IB
  Voorlopige teruggaaf